Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: En unik upplevelse att studera på universitet

Replik på Mittuniversitetet håller på att bränna ut mig – jag är ingen försökskanin, ST 18/10.

Vi har alltid blivit informerade om att universitetet kommer att vara på en helt annan nivå. Att det är vårt ansvar att alla uppgifter kommer in i tid men även att vi kan balansera våra liv.

Jag säger inte att det du har sagt är fel, det är utan tvekan många som håller med dig men jag vill inte att andra ska missförstå. Att studera på universitetet är en upplevelse som är unik i sig. Jag går just nu min femte termin och planerar för examen till sommaren.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Om kurser är nya och läraren inte har svar på dina frågor, se till att kontakta de som är programansvariga eller de elever som är med i råd för att hjälpa studenternas utbildning. Lärarna ska självklart kunna sina kurser men ibland när allt är nytt så ligger det på programansvarige till att kunna förklara bättre vad som pågår.

Det är verkligen synd att böckerna kostar så mycket som de gör, men ett bra tips är att gå med i olika Facebookgrupper där gammal litteratur säljs, titta i campusbokhandeln, låna från biblioteket som har alla böcker – eller så beställer de in den – och så vidare. Ibland måste man köpa en helt ny bok, som nu när du har nyare kurser, vilket är hur universitetet utvecklar ditt program för att ge dig den bästa möjliga utkomsten efter examen.

Om ett program kan ändra vem du är så drastiskt så kanske just det programmet inte är för dig? Jag kan inte säga om det är så, men oavsett hoppas jag att de 200 procent som du lägger ner i dag ger det resultat som du vill ha i framtiden!

Avslutningsvis, som min programansvarige sa till oss när vi började: "Arbeta enligt 45:15-modellen. Arbeta i 45 minuter och ta sedan 15 minuters paus. Se till att alltid dricka vatten och få i er mat för att hålla energin uppe". Ett tips som har följt med mig genom uppgifter, b-uppsats och snart c-uppsatsen.

Positiv student

Läs även:

Privatägt i välfärden bidrar bara till orättvisor

Elev: Inför naturbruk i grundskolan för att rädda landsbygden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel