Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Jag delar din oro – men kommunen kan inte agera polisiärt

Replik på Nu får det vara slut på slöheten i Timrå – rensa upp i centrum, ST 18/10.

Signaturen "Klarvaken Timråbo" uttrycker följande: "Det som händer nu i Timrå Centrum är ett bevis på sossarnas slöhet" och syftar då på att drogmissbrukare fått härja fritt i Timrå centrum utan åtgärder.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vad menar skribenten? Består polisväsendet av bara sossar? Tror skribenten att kommunen består av bara sossar? Kan det finnas bara sossar bland våra tjänstepersoner? Tror man att kommunen eller sossarna kan styra vad poliserna ska göra eller inte göra? Inget av detta är naturligtvis rätt.

Jag delar i sak oron som "Klarvaken Timråbo" beskriver och min uppfattning är också att det inte varit bra, framför allt inte i Solparken denna sommar. Men kommunen har inte polisiära rättigheter så vi kan inte agera operativt. Det vi kan och har gjort är att påtala situationen för polisledningen. Så vi sossar, eller kommunen, har inte varit slöa, men vi kan faktiskt inte besluta över ansvar som ligger på en statlig myndighet som polisen.

Ewa Lindstrand

Kommunstyrelsens ordförande (S) i Timrå

Läs även:

Skönt, nu slipper jag kreti och pleti i Stenstan

Tack till socialtjänsten – ni förstörde ett oskyldigt barns liv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel