Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Jag ser dig fortfarande som min vän

Replik på "Sluta slösa med skattemedel", ST.nu.

Bollen ligger på straffpunkten, men likt Roberto Baggio i VM-finalen i fotboll 1994 så slår Alfred Jansson bollen utanför målet. Ja, så långt utanför, att inte ens bollkallarna når den. Straffen symboliserar den inbjudan Jansson fick i min replik. Nämligen att föra sin kunskap vidare, så att Janssons goda kirurgiska kunskaper kommer fler patienter till godo. Jansson fick också en inbjudan att samarbeta, men väljer hellre att svinga mot en medspelare i landstinget Västernorrland. Det är just samarbetet som kommer att ligga till grund för arbetet att få landstingets ekonomi i balans. Samarbetet och ett nytänkande, dels organisatoriskt, men också i det verkliga sjukvårdsarbetet. Janssons övriga kommentarer har jag svårt att se grunden till, så jag väljer att inte ens kommentera dem.

Jag upprepar i stället, en minskad central administration, en mer utbredd verksamhetsnära lokal styrning och ett utökat länsgemensamt samarbete kommer att hjälpa patienterna att få en bättre vård och att ekonomin i landstinget förbättras. 

Sannolikt sjunger landstingen på en av de sista verserna, men så länge vi har dem kvar får vi i verksamheten stötta så gott vi kan. Den nya landstingsledningen kommer att besöka länets tre sjukhus och representationsråd kommer sannolikt att bildas på respektive sjukhus för att föra dialogen med landstingsledningen. Förhoppningsvis kan vi båda delta i dessa råd och bidra med våra respektive kunskaper och på så sätt samarbeta över landskapsgränsen. Själv har jag slagit straffsparkar både i trävirket och utanför, det är inget farligt, det bara känns lite kymigt när det händer. Jag välkomnar dig därför åter Alfred, kom och låt oss mötas och skapa en bättre sjukvård för västernorrlänningen. 

Skapa inte fiender, skapa vänner i stället! Alfred, jag ser dig som min vän.

Mats Åström

Överläkare, länsgemensamma kliniken Operationscentrum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel