Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Klaga gärna på sjukhusets parkeringar men rikta kritiken åt rätt håll

Replik på Idioti att personalen tar upp platserna i sjukhusets parkeringsgarage, ST 30/9.

Jag kan hålla med om att det är tragiskt att sjuka människor får parkera långt bort för att komma till sina respektive avdelningar för vård. Däremot känner jag som personal inte att det du skriver belyser en korrekt bild av parkeringsläget kring sjukhuset.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det finns alltså inte parkeringsplatser till alla. Om arbetspasset påbörjas klockan åtta kan det spenderas oändliga minuter till att hitta parkering, och då står jag inte ens i garaget. Det är förödande för alla att det inte finns tillräckligt med parkeringar samt att varje parkeringsplats är stor nog att rymma en minibil. Att säga att personalen ska parkera längre bort från sjukhuset låter kanske smart, men i ärlighetens namn finns det ju sällan plats. Och folk betalar varje månad för att stå ute och i garage i de många, långa timmar som passen faktiskt varar. På vintern är det kanske inte heller optimalt att stå ute i minus 25 grader utan värmare i de 8–10 timmar som ett arbetspass kan pågå?

Lyft frågan om för få parkeringar, för all del, och det kan säkerligen sticka i ögonen att garaget nu tydligen är reserverat för personal. Men rikta kritiken till de som bör ta emot den i stället för till personalen, som faktiskt behöver ta sina bilar till sitt jobb för att verksamheten på sjukhuset ska fungera.

Sjuksköterska som har annat att göra än leta parkeringar

Läs även:

Långpassen på helgerna förstör vår ork och sociala tillvaro

Laddplatserna är inte en parkeringsplats – jag ställer mig inte framför pumpen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel