Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Koncernstaben avråder från att bygga anläggning i nuläget

Replik på Grundläggande fel om biogas – den tillverkas lokalt och priset sätts av bolaget, ST 11/12.

Göran Lundgren är kritisk till min insändare i ST 5/12 om bygget av en ny biogasanläggning och tycker att den är full av faktafel. Således vill jag bemöta Görans påståenden:

Läs insändaren här: Lär av andras misstag – vi vinner på att använda biogasanläggningen i Härnösand

■ Om biogas inte är en produkt som andra avseende pris som Göran hävdar är det märkligt att man under året i både massmedia och riksdagen diskuterat problemet med importerad skattesubventionerad biogas. Denna risk tas även upp i koncernstabens rapport.

■ Återbetalningstiden för hela anläggningen är cirka 20 år och inte 15 år som Göran försöker rätta mig till. I min insändare påpekade jag vikten av att som politiker vara försiktig med skattemedel oavsett om de är kommunala eller statliga. Det framgår tydligt i koncernstabens rapport att de 15 åren man avser är inklusive statlig finansiering.

För Plus-kunder: Storsatsningen i Korsta stoppas – biogasfabrik för 100-tals miljoner saknar stöd

■ Jag har svårt att dela Görans syn att koncernstaben målar upp en positiv bild till byggandet av anläggningen. I rapportens slutsats avråder koncernstaben från ett beslut om att inleda bygget med motiveringen att det i dagsläget saknas både juridiska och ekonomiska förutsättningar enligt de uppställda kraven.

Martin Liljeros (L)

Styrelseledamot i Biogas i Mellannorrland AB

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

Vi vill bygga en biogasanläggning i Korsta

Hemabs satsning på biogas bör stödjas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel