Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Patronerna låg inte bakom smällen – pojken har bjudits in till en träning

Replik på Ordningsvakt: Rökgranat skrämde slag på pojke – jag trodde att våra supportrar var rumsrena, ST 28/9.

En ordningsvakts inlägg om matchen mot AIK har fått stor uppmärksamhet på Facebook. Där skickades samma text till Patronernas sida som nu publicerats som insändare i ST. Därför svarar vi även om inte Patronernas namn nämns i insändaren.

Vårt problem är att gemene man, och tydligen även ordningsvakter, tror att alla som finns på Norra stå är "Patroner". Det är på ett sätt förståeligt, men inte sant.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

På ståplatsläktaren finns, förutom Patroner, andra supporterfraktioner, andra supportrar och marginalsupportrar. Oavsett vilka som står på samma sektion som oss så är vi inte ansvariga för ordningshållning där. Bara för att man är medlem i Patronerna har man ingen skyldighet att vara "polis" och hålla ordning på arenan. Ingen har mer ansvar än någon annan. Det ansvaret ligger på GIF Sundsvall som arrangör.

Vi tyckte ändå att detta var hemskt, så vi har bjudit in pojken till en träning där han ska få en fotboll signerad av spelarna.

Det som efterfrågas i ordningsvaktens inlägg är troligen vanligt civilkurage. Där håller vi med. Patronerna har alltid verkat för en god supporterkultur men vi har inget ansvar för vad andra än vi själva gör. Precis som marginalsupportern eller vilken medborgare som helst.

Det skrivs vidare att "denna rökgranat låg i era utrymmen". För det första har det stått en rökgranat i vårt förråd en längre tid, vi brukar ha dessa till peppande träningstifon eller på bortaresor i samband med gruppfoto. Det är inget hemligt. Denna rökgranat var inte heller gömd utan stod helt öppet i förrådet.

För det andra var det betydligt fler än en rökgranat som tändes på matchen. Vill folk smuggla in saker på arenan så gör de det. Hur tror ni att de som stod i AIK-klacken och brände bengaler fick in sin pyroteknik?

Vad vi vet var ingen i Patronerna skyldig till den höga smällen samt röken. Vi tyckte ändå att detta var hemskt att ett barn blev rädd samt fick problem med andningen, så vi har bjudit in pojken till en träning där han ska få en fotboll signerad av spelarna.

Mot nya segrar!

Mats Jonsson

Patronerna, GIF Sundsvalls officiella supporterklubb

Läs även:

ÖFK-supporter: Kom igen, Sundsvallsbor, vi vill behålla syskonkärleken med GIF

Motgångssupporter replikerar: Nu struntar vi i griniga personer och stöttar Giffarna

Likt Rädda Petersvik kan Swishkampanjen bli dödsstöt för GIF Sundsvall – satsa på kvalet i stället

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel