Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Slår in öppna dörrar om sjukhussamarbete

Replik på Jag ser dig fortfarande som min vän, ST.nu, 11 november.

I sin replik uppfattar Mats Åström det som om jag velat göra honom till min ovän. Han undviker mina argument och gör en lika omotiverad som svårbegriplig fotbollsliknelse. Jag har svårt att se hur mitt svar till hans insändare har uppfattats som fientligt. Läser man mina ord ser man att jag enbart bemöter hans argumentation och pekar på varför vi är den svåra situation vi befinner oss i. Tvärtom har mitt budskap hela tiden varit en önskan om samförstånd och arbete mot samma mål, nämligen god sjukvård till acceptabelt pris.

När det gäller inbjudan om samarbete så slår Åström in öppna dörrar. Sanningen är att ett samarbete mellan Sundsvall och Sollefteå funnits i många år vilket nog Åström är medveten om. Det är trevligt att han prisar mina kunskaper men faktum är att de förändringar vi gjort i Sundsvall inte på något sätt är unika. Vi har enbart gjort de förändringar som kan förväntas av oss i en sjukvård som står under ständig utveckling. Kunskaperna är dessutom lätt tillgängliga men önskar man att någon från Sundsvall besöker Sollefteå på nytt så blir man bönhörd. Vårt samarbete kommer intensifieras nu när vi är en länsgemensam klinik.

Alfred Janson

Överläkare, kirurgkliniken LVN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel