Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Vi tar företagandet på största allvar – oppositionen förhalar satsning

Annons

Replik på M, L, KD: Dåligt betyg från företagen är inget att nonchalera, ST 27/10.

När vi i majoriteten vid kommunfullmäktige den 30 oktober ville utöka stöd och service till Sundsvalls företagare, såg oppositionen till att förhala satsningen. Den stimulans på en miljon kronor under 2018-19, som genom Näringslivsbolaget skulle komma nya och små företag till godo fick vänta. Den opposition som talar sig varm om företagande visar en annan sida när man ska gå från ord till handling.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

I statistik från Bolagsverket kan man tydligt se en positiv trend när det gäller antal företag i Sundsvalls kommun. Från 2010 till och med 2016 ökar antalet företag från 6 793 till 8 405 stycken. Det innebär hela 1 612 fler företag under de senaste sex åren.

Men det gäller alltid att lyssna och ta till vara lärdomar. Att ta företagarnas synpunkter på största allvar är självklart och mätningar görs regelbundet. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) visar i sin rapport ”Öppna jämförelser företagsklimat” att Sundsvall håller hög klass. Den mäter hur kommunens service uppfattas av de Sundsvallsföretagare som haft kontakt med kommunen. Frågorna handlar om allt från bemötande till rättssäkerhet. I mätningen placerar sig Sundsvall som nummer åtta bland kommuner över 40 000 innevånare, med ett NKI (Nöjd-kund-index) på 75. Ett NKI över 70 anses som ett högt betyg.

Sundsvalls kommun visar en positiv trend som innebär att Sundsvall växer och sysselsättningen ökar. För oss är det viktigt med ett varierat näringsliv som kan vara med att driva på utvecklingen i Sundsvall och skapa fler och hållbara arbetstillfällen. Därför är det tråkigt att oppositionen väljer att förhala och försena våra satsningar för näringslivet i Sundsvall.

Hans Forsberg (C), ordförande infrastruktur- och serviceutskottet

Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande

Isabell Mixtner (V), ledamot Näringslivsbolaget

Läs också:

Kommunen kan knappast vara förvånad över det usla betyget från företagarna

Oroväckande bottenplacering – vi saknar politiker som agerar utifrån kommunens bästa

Ewa Lindstrand (S): Det är företagens uppfattning som speglas – respektera det

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel