Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resandet på sträckan Stockholm-Sundsvall-Umeå ökar mest i Sverige – har mer än fördubblats

Sedan januari har resandet med SJ snabbtåg på sträckan Stockholm-Sundsvall-Umeå ökat med 8 procent och under det senaste kvartalet med 13 procent.
– Större ökningar än vad man ser någon annanstans i Sverige, säger Jan Kyrk på SJ i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till resandeutvecklingen beror på att SJ utökat trafiken med ytterligare en avgång och sänkt priserna med avsikten att få fler att resa. Även resandet Stockholm-Umeå har ökat. Sedan januari har antalet resenärer ökat med 26 procent, och det senaste kvartalet fördubblats.

–Resandet i år har ökat fantastiskt mycket. Det är större ökningar än vad man ser någon annanstans i Sverige. Men vi troddde inte att det skulle få så här stor effekt så vi är oerhört glada, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ, i ett pressmeddelande.

För Plus-kunder: Stora förseningar drabbar Norrtågs resenärer: "Förstår att folk är besvikna"

Inom SJ har man arbetat medvetet med att berätta om utbudet, vilket ska ha gett ett gott resultat.

– I vanliga fall tar det ofta lite tid innan nya avgångar blir kända. Det är framförallt kombinationen av natt- och dagtåg som är en vinnare i sammanhanget, säger Jan Kyrk i samma pressmeddelande.

För Plus-kunder: 200 åker buss eller tåg till jobbet – länets långpendlare ratar kollektivtrafiken