Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resebolag storsatsar på Sundsvall – dubbelt så många charterresor erbjuds: "Stort intresse"

– Helt otroligt bra!
Det säger Sara Rylander, marknadsansvarig på Sundsvall-Timrå Airport, om att antalet flygstolar direkt till Las Palmas mer än fördubblas i vinter.
Bakom satsningen står researrangören TUI.

Dessutom förlänger man nu vintersäsongen med ett par månader genom att avgångarna startar redan nästa torsdag, den 19 oktober.

– Normalt brukar resorna till Gran Canaria börja före jul, men de ser väl att det kan finnas en efterfrågan. Kanske har den dåliga svenska sommaren också hjälpt till lite här, tror Sara Rylander.

De första två månaderna blir det avgångar på torsdagar, men från mitten av december blir det även avgångar på fredagar. Sista avgången för vintersäsongen blir den 6 april.

De flesta bokar sina vinterresor under oktober månad. Därför väljer vi att öka antalet flygstolar från Sundsvall med 167 procent, skriver TUI i ett pressmeddelande.

– Vi har sett ett stort intresse för den här typen av resor härifrån och därför satsar vi nu genom att mer än dubbla antalet charterresor. Dessutom har vi valt att ha våra plan i Sundsvall över natten, vilket gör att vi kan lyfta redan på morgonen och landa strax efter lunch, säger Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige, i ett pressmeddelande.

Många av torsdagsresorna går också att boka via Ving.

Sara Rylander tycker att Midlandas chartertrafik gått bra i år.

– Vi är jättenöjda. Rhodos och Kreta har gått väldigt bra i sommar. För Kroatienspecialisten dröjde bokningarna ganska länge, men sedan lossnade det, så de återkommer nästa år. Och Detur har sagt att de tänker köra till Turkiet nästa år också, berättar hon.

FLER NYHETER:

Man misstänkt för massor av stölder i Sundsvall – polisen: "Han begår brott hela tiden"

För Plus-kunder: Åklagaren om det misstänkta mordförsöket: "Har funnits en hotbild mot kvinnan"

► Insändare: Arg pappa: Dottern fick inte åka med på grund av en liten spricka i busskortet

För Plus-kunder: Planen för Jonathan Dahlén – så ska stjärnan komma i form: "Inte tappat mina kvaliteter"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.