Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reserverar sig mot fyrverkeriförbud

Tord Sundquist (M) tycker inte att ett förbud mot fyrverkerier år rätt väg att gå, och har därför reserverat sig mot kommunfullmäktiges beslut.

I förra veckan blev det klart att Ånge kommun inför ett fyrverkeriförbud, med undantag för under ett antal timmar på nyårsafton och Valborgsmässoafton. Ett förbud som Ångemoderaternas Tord Sundquist tycker är att dra frågan för långt.

– Man ska komma ihåg att det också medför ett uppföljningsansvar, plus att det finns en massa annat som är störande, förklarade Tord Sundquist, och nämnde bland annat den årliga inskjutningen av jaktvapen.

Hans ståndpunkt är att fyrverkerier inte är ett så stort problem utanför de tider som nu ändå tillåts, men att det däremot krånglar till administrationen. Därför har han också valt att reservera sig mot kommunfullmäktiges beslut.