Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Respass köpes

Annons

Syriska pass säljs i dag på nätet, bland annat av IS, och "... minst ett par hundra tusen svenska pass har varit på drift i åratal. Att kvittera ut ett pass för 350 kronor för att sen sälja det för 80 000 kronor, en summa som jag sett figurera, är naturligtvis en lönsam historia", skriver en av dem som läser och kommenterar min blogg.

"Svenska pass tillhör de mest missbrukade resedokumenten enligt EU:s gränsövervakningsenhet Frontex och turkiska polisen, och detta har pågått i decennier. Under tiden har våra politiker och ansvariga myndighetschefer gjort … ingenting." Det har bara fått fortsätta. Noll koll. Hur är det möjligt? Fråga Löfven!

Många av oss har länge påpekat att den okontrollerade invandringen är oacceptabel. Den innebär att Sverige har ringa eller ingen kontroll över vem som tar sig in i Sverige. Vi vet att tiotusentals och åter tiotusentals migranter tagit sig in i Sverige och valt att inte registrera sig. Varför? Vilka är de? Vart har de tagit vägen? Vilka är de som valt att registrera sig och söka asyl? Var finns alla som sökt asyl men fått avslag? Varför har ansvariga myndigheter inte sett till att de tvingats lämna Sverige? Noll koll. Hur är det möjligt? Fråga Löfven!

Häromdagen grävde Missing People åter fram Löfven, som nu hållit sitt tal till nationen. Och vad sa han? Att Sverige har varit naivt! Vilket Sverige har varit naivt? Regeringen och övriga 7-klövern har möjligen varit naiva i synen på den våldsamma islamismen. Framför allt har de varit svaga och inkompetenta, vilsna, fega och utan tillstymmelse till handlingsplan och initiativ. Prat i kvadrat, alldeles för sent och alldeles för litet. Noll koll. Hur är det möjligt? Fråga Löfven!

Regeringen har utsatt Sverige för fara, förbrukat folkets förtroende och driver en invandringspolitik som numera stöds av knappt en femtedel av väljarna. De har utsatt Sverige för ett exempellöst kaos samt en hårt ansträngd ekonomi och välfärd. Eftersom man idag kan köpa ett perfekt pass, som ofelbart styrker svensk, syrisk eller annan önskvärd nationalitet föreslår jag att denna möjlighet används till att utfärda respass åt Reinfeldt, Löfven, Wallström, Romson med flera.

Åsa Sundh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel