Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Respektlösa bilister måste lära sig – blända tillbaka tills de fattar

Replik på "För många kör med felaktig belysning på sina fordon", ST 26 februari.

Denna fråga riktar jag mig till polisen och då främst trafikpolisen vi har i Sundsvall.

Är det numera fritt fram att köra med halvljus och dimljus tillsammans – eller den allt mer vanliga blandningen halvljus, dimljus och DRL? Anledningen till att man som trafikant frågar er detta är för att man ser både civilpoliser och målade polisbilar i trafiken som låter dessa marodörer löpa utan att de ens får en bot för att de medvetet bländar oss övriga medtrafikanter. Genom ert ställningstagande så medverkar ni till att fler åker runt och bländar folk medvetet och stör framförvarande och mötande bilister.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Eftersom jag som medtrafikant blir bländad av dessa bilister så bländar jag självfallet tillbaka. Fullt naturligt, eftersom de visar noll respekt mot övriga trafikanter så kan de inte förvänta sig att bli bemötta med respekt.

Så fortsätt blända dessa respektlösa bilister så kanske de lär sig hur de ska använda billjusen på sitt fordon. Annars är en god uppmaning att ni lämnar in era körkort och låter fordonet stå hemma.

Trött på respektlösa medtrafikanter

Läs också: Stör er på annat än bilars extraljus – farligare med "enögda" bilar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel