Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riccardo Gagliolo stoppas från landslaget – på grund av coronaviruset

 
Corona: Sport
Visa alla artiklar

Sundsvallsbördige Riccardo Gagliolo har varit ett återkommande inslag i landslagstrupperna den senaste tiden.
Så kommer det inte bli framöver – SvFF stoppar alla italienska proffs från de kommande samlingarna.
"Det är en samlad bedömning utifrån den information vi har angående situationen i Italien", skriver förbundet.

Hela Italien står sedan i måndags i karantän på grund av coronavirusets häftiga utbrott i landet. Sedan tidigare har den italienska högstaligan även spelat utan publik och de beslutade nyligen att skjuta upp all fotboll till den tredje april.

Nu står det alltså klart att de svenska spelarna som representerar italienska klubbar kommer stoppas från de kommande landslagssamlingarna. Däribland ingår Sundsvallsbördige Riccardo Gagliolo som till vardags spelar i Parma.

”Inga landslagsspelare som är hemmahörande i Italien kommer tas ut till landslagens kommande samlingar. Det är en samlad bedömning utifrån den information vi har tillgänglig angående situationen i Italien och myndigheterna där, tillsammans med den medicinska expertis vi har på SvFF,” skriver förbundet i ett pressmeddelande. 

Även landslagsspelarna Albin Ekdahl (Sampdoria), Robin Olsen (Cagliari), Dejan Kulusevski (Parma), Ken Sema (Udinese) och Mattias Svanberg (Bologna) kommer missa samlingen.

Italien är det europeiska land som har drabbats hårdast av epidemin med över 10 000 insjuknade och fler än 600 dödsfall.