Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rice spelade Brahms för drottningen

Med drottning Elizabeth bland åhörarna i Buckingham Palace framförde USA:s utrikesminister Condoleezza Rice i måndags ett pianostycke av Brahms som ett avsked inför den amerikanska Bushregeringens avgång i januari.

Rice ackompanjerades av Louise Miliband, hustru till brittiske utrikesministern David Miliband, på violin och av tre medlemmar av London Symphony Orchestra, berättade hennes talesman Sean McCormack på tisdagen.

Condoleezza Rice är en erkänt skicklig klassisk pianist men valde utrikespolitiken framför en karriär som yrkesmusiker. Under sin tid som toppdiplomat har hon också gjort en rad framträdanden vid pianot.

Inför musikstunden i Buckingham Palace repeterade musikerna i en timme. Efteråt fick Rice av drottningen en inspelning av minikonserten.

Rices visit i London är sannolikt den sista innan Hillary Clinton tar vid som USA:s utrikesminister. På tisdagen skulle hon delta i ett möte i Bryssel med Natos utrikesministrar för att sedan fortsätta till Indien och överläggningar om terrordåden i Bombay i förra veckan.