Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ridderwall hetaste namnet för TIK

Timrås målvaktsjakt är i full gång. Högst upp på klubbens önskelista står Djurgårdens målvakt Stefan Ridderwall vars med Stockholmsklubben kontrakt går ut efter SM-finalspelet.

– Jo, det stämmer att vi tittar extra på honom, säger Timrås målvaktstränare Mika Tarvainen.

Annons

Timrå IK har sonderat terrängen rejält i jakt på en ersättare efter Anders Lindbäck som med stor sannolikhet lämnar Medelpadsklubben för att prova lyckan på andra sidan Atlanten.

Hetaste namnet är Djurgårdens Stefan Ridderwall.

– Det är en duktig målvakt som vi tittar extra på, vi får se vad som händer, säger Timrås målvaktstränare Mika Tarvainen.

Ridderwall som i kväll inleder SM-finalspelet med sitt Djurgården, vill inte prata om Timrås intresse eller sin framtid efter säsongen.

– Jag vill inte kommentera något när vi är inne i slutspel med Djurgården. Det är det som gäller nu, säger han.

Inte heller Ridderwalls agent Joakim Persson vill ge något besked om vad som händer med DIF-keepern efter slutspelet.

– Som du förstår kan jag inte kommentera det närmare. Allt jag kan säga är att Stefan bestämmer sig efter säsongen, säger Persson.

Ridderwall har en stark säsong bakom sig, men har under slutspelet fått stå tillbaka för Gustaf Wesslau.

En annan målvakt som Timrå varit i kontakt med är Johan Backlund som lämnade klubben för Philadelphia Flyers efter fjolårssäsongen. En flytt tillbaka till Sverige kan vara aktuell – och då kanske till Timrå.

– Timrå har hört av sig, men vi får se vad som händer. Säsongen är inte slut för Philadelphia ännu, säger Backlunds agent Mika Rautakallio.

Tarvainen bekräftar att man kontaktat Backlunds agent.

– Jo, det har vi, men det dröjer nog till efter VM innan Backlund bestämt sig.

Frågan är om Timrå har tid att vänta så länge på ett svar från Backlund eller Anders Lindbäck som klubben ännu inte räknat bort helt.

– Vi har inte sagt något datum, men vi har inte tid att vänta hur länge som helst. Vi måste agera, säger Tarvainen.

Ridderwall är förstanamnet på Timrås önskelista. En lista där Toumas Tarkkis (Kärpät, väntas gå till Modo) och Joacim Erikssons (Leksand, väntas gå till Skellefteå) namn sedan tidigare strukits.