Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopphästen Bruce-Lee är tillbaka – hoppade för första gången på två år 1,40

Tre klasser, tre fina placeringar och första gången på två år hoppade Jessica Christensen i 1,40-klassen med hästen Bruce Lee i helgen.
– Det känns väldigt bra, säger hon.

Annons

I filmklippet ovan kan du se Jessica Christensen med hästen Bruce Lee, från helgens tävlingar.

I helgen tävlade ryttaren Jessica Christensen nere i Falun med sin 16-åriga häst Bruce Lee. Egentligen skulle hon hoppa med sin andra häst Maibom´s Alphabeat . Men på grund av att den blivit skadad var det Bruce-Lee som fick chansen istället.

Förra säsongen var Lelle, som hon brukar kalla honom skadad vilket innebar en period utan tävlingar. Men denna säsong har han börjat komma igång igen, och under helgens tävlingar nere i Falun gick det över förväntan.

– På fredagen hoppade vi 1,20 bara föra att känna att allt stämde. Vi hamnade på en 9:de plats av drygt 80 startande, säger hon.

Läs också: Hopphästen Bruce-Lee är tillbaka från skada – vann överlägset direkt i säsongpremiären

Men på lördagen var det dags att hoppa 1,40. Något som inte hade skett på över två år för Bruce Lee, som vanligtvis brukar hoppa högre höjder upp till 1,50-klasser.

– Jag kände att han var i bra form, vi nådde en femteplats och lyckades med en felfri runda. Det känns väldigt bra, säger Jessica Christensen.

Men det tog inte slut där. Under söndagen blev det en även en tredjeplats i 1,30-klassen.

– Det blev en lätt resa hem, när det gick så pass bra, säger Jessica Christensen.

I helgen väntar tävlingar i Brunflo och hon åker ner redan i dag. Då kommer både Bruce Lee och hästen Maibom´s Alphabeat vara med.

Mer läsning