Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I helgen avgörs Norrlands största hopptävling – för elfte året i rad

Tusentals kronor i prispengar. Grand Prix-hoppning, lagtävling och över hundra ekipage under tre tävlingsdagar.
Sundsvall Summer Horse Show är tillbaka för elfte året i rad.

Annons

I dag inleds en av Norrlands största hopptävlingar på gräs, Sundsvall Summer Horse Show, som arrangeras av Sundsvalls Ridklubb.

Tävlingen firar elva år i år och pågår som vanligt under tre dagar. Skillnaden i år jämfört med tidigare år är att tävlingen har fått elitstatus.

– Det är så klart något vi är jättestolta över. Det är ju bara ett fåtal tävlingar i Sverige som får det förtroendet, säger tävlingsledaren Jennie Sahlin.

Under de tre tävlingsdagarna hinns allt från 1.10-hoppning upp till Grand Prix-klassen där hindren ligger på 1.50 meter. Vinnaren i Grand Prix-klassen vinner 15 000 kronor.

Jennie Sahlin säger att de hela tiden strävar efter att utveckla tävlingen.

– Det finns fler tävlingar söderut och för att ryttare från söder ska komma hit upp måste vi ha något extra. Vi måste sticka ut. Det är därför vi hjälper till att lasta ur när ryttarna kommer, anordnar ryttarfest och så vidare, säger Jennie Sahlin.

Tävlingarna lockar många ekipagem, men i år har deltagarantalet sjunkit något.

– Vi har något färre starter i år eftersom Falsterbo horse show ligger under samma vecka som oss, det är så klart tråkigt, men det är fortfarande många tävlande och vi kommer få en jätterolig helg, säger Jennie Sahlin.

Under lördagen kommer ST-sporten att sända flera av klasserna live på st.nu, missa inte det.

Mer läsning

Annons