Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära dubbelt upp för Leif Hall på Näset – men missar ändå SM: "Skadan ställde till det för mig"

Leif Hall, Gävle RS, ställde upp i två 140-klasser under Näsets RS meeting i helgen.
Och hann var felfri runt båda. "Det känns jättebra just nu, det är bara att hoppas att formen håller i sig", säger ryttaren som siktar mot inomhus-SM i höst.

Annons

Det går bra för Leif Hall och Cilvano Z just nu.  Bilden är tagen under Sundsvall Summer Horse Show.

Det går bra för Gävleryttaren Leif Hall. Speciellt i Medelpad.

I början av juli vann han Grand Prix-klassen under Sundsvall Summer Horse Festival och efter helgens tävlingar, signerade Näsets Ryttarsällskap, kan han lägga till två felfria rundor som resulterade i en seger och en andraplats över 140 cenitmeter höga hinder.

– Det känns riktigt bra och jag är jättenöjd med hästen, det är bara att formen håller i sig så här, säger Leif Hall.

Med sig till Matfors hade han den 17 åriga valacken Cilvano Z, samma häst som han segrade i Sundsvall med sist.

Under lördagen avgjordes den första 140-klassen och när samtliga ekipage tagit sig runt banan var det bara två som var felfria. Dels Anna Nilsson från Piteå Ridklubb på tioåriga Qajsa Qavat, och dels Leif Hall själv.

Leif Hall hade däremot en betydligt snabbare tid runt banan och noterade 76,24, vilket var dryga sex sekunder snabbare än Piteåekipaget.

Läs också: Tillsammans är ekipaget över 70 år – nu vann de Grand Prix i Sundsvall för första gången

Under söndagen var det dags igen. Samma höjd och samma häst. Även den här gången tog sig Leif Hall runt banan felfritt, men det gjorde även Borlänges Therese Jons på Casperdina MP. Och då Therese Jons noterade en snabbare tid fick Leif Hall nöja sig med en andra plats.

– Jag red först i en Winning Round, och det är väl alltid en fördel att rida sist. Hon såg att jag red felfrit och fort och då är det ju bara att satsa, vinna eller försvinna liksom, säger Leif Hall.

Efter segern i Sundsvall trodde han att han kvalat in till SM. Men så var inte fallet, då han råkade få med sig en bom ner.

– Axelskadan jag fick ställde till det för mig. För resultaten jag noterade innan är för gamla nu och om jag rider felfritt i Eskilstuna om några veckor, så är det för nära för att kunna kvala in, säger han.

I stället siktar han mot att kvala till inomhus-SM i höst.

– Det blir lite svår hoppning i Eskilstuna som sagt och sen åker jag upp Umeå och tävlar och hoppas att kvala in, säger han.

För det krävs det att han gör en felfri runda i en 145-klass eller högre.

Mer läsning

Annons