Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näsets ridläger bjöd på svalkande bad för ryttare och häst: "Det är ett energifyllt gäng"

Sommar och sol kan betyda en vecka i Sörfors på Näsets ridcenter. När Maggan Bäckström fixar sommarens populära ridläger kommer omkring 100 unga ryttare för att rida och ha roligt.

Annons

Ute i Norrfjolsta, Sörfors, är flera veckor fyllda med ridläger på Näsets ridcenter. Maggan Bäckström har anordnat läger i runt 20 år och denna sommar är inget undantag. Under veckan var det fjärde gänget på plats för ridning, lek, bad och bus.

Biata Westman och Saga Duvenbo pysslade om hästen Bob.

– Man blir som en 12-åring på kollo själv. Vi är ett etablerat ridläger och det kommer allt fler deltagare. Vårt mål är att det ska bli sommarens roligaste vecka för de som kommer och är med, säger Maggan Bäckström.

Maggan Bäckström höll uppsikt när tjejerna på lägret badade med hästarna.

Under lägret bor 16 tjejer från när och fjärran på gården och hästarna har fullt upp när det ska hoppas, badas och ridas. Ryttare från Tyskland, Schweiz, Åre och andra delar av Sverige finns med bland deltagarna.

– Under veckan har tjejerna varsin egen ponny som de rider med och pysslar om. Tjejerna är mellan åtta och 15 år och de sover här fem nätter. Det är energifyllt och ett härligt gäng. På söndagarna brukar både vi som jobbar och hästarna lite trötta, säger Maggan Bäckström.

Mot badet!

På onsdagen var det dags för något som verkade vara en av lägrets höjdpunkter. I bikini och barbacka på hästryggen gick marschen ner mot sjön. Tjejerna skulle få bada med hästarna.

– De brukar få bada med dem ett par gånger under veckan och det är första gången i dag. Hästarna tycker att det är skönt att bada när det är varmt. Vissa lägger sig ner i vattnet, säger Maggan Bäckström.

När hästar med ryttare på ryggen travade ner i vattnet var det till skratt och glada rop.

– Det är alltid en hit och lite kaosartat, säger Maggan Bäckström.

Läs också: Nära dubbelt upp för Leif Hall på Näset – men missar ändå SM: "Skadan ställde till det för mig"

Vattnet svalkade skönt i sommarvärmen.

Tjejerna turades om att bada med hästarna.
Hästarna plaskade och simmade till förtjusta utrop från tjejerna på hästryggarna.

Mer läsning