Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre lokala förmågor i årets ponny-SM: "Glad att ha kommit hit"

Årets upplaga av ponny-SM i hoppning går under veckan av stapeln i Malmö. Sundsvall representeras av tre ryttare i form av Näsets Rebecca Sjögren och Sunsdvall RK:s Nathalie Jonsson och SM-debutanten Emelie Sandelius.

Annons

Emelie Sandelius debuterade i ponny-SM med sin B-ponny Crafty Boy.

Sundsvalls RK:s Emelie Sandelius kom till Malmö för att för första gången delta i SM i hoppning med sin B-ponny Crafty Boy. Det började bra med noll fel och en placering. Men därefter hade ekipaget inte lika stora framgångar.

– Det har väl gått så där. Warm upen gick bra och det kändes bra hela tiden, även inför första kvalet. Men då hade vi inte riktigt turen på vår sida med bommarna så det blev lite plockepinn och då åkte tre bommar, säger Emelie Sandelius.

Men ekipaget gick trots allt vidare till det andra kvalet, men där tog det stopp - bokstavligt talat.

– Då åkte jag av. Framhoppningen gick jättebra men när vi kom in fick vi ingen bra känsla inför hindrena och det blev väldigt fel. Vi kom väldigt nära ett hinder och tog i så att jag ramlade av, säger hon.

Trots motgångarna är hon hittills relativt nöjd med mästerskapet.

– Jag är ändå glad att ha kommit hit. Men det är klart att man blir lite besviken när det ändå gått bra tidigare, men det kan inte gå bra varje gång. Vi kanske hoppar B-final, då får vi försöka avsluta bra, säger hon.

Även Nathalie Jonsson tävlade för Sundsvalls RK med sin Munsbro Ice Princess. Även de stod för en lyckad warm up och gick felfritt på tiden 49.94 och knep därmed en placering. Men några placeringar blev det inte i de följande kvalen trots noll fel under torsdagen med tiden 76.16 och en uteslutning under fredagens kval.

Näsets Rebecca Sjögren inledde mästerskapet med en placering med sin Munsbro Mirror Mirror i onsdagens warm up efter att ha ridit felfritt på tiden 52,59. Men under torsdagen och fredagens kval fick ekipaget nöja sig utan placering.

Ponny-SM i Malmö avslutas under lördagen.

Mer läsning

Annons