Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rika ska få skatteavdrag medan utsatta får ännu mindre – Moderaterna är inte för vanligt folk

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Det ska bli mer lönsamt att arbeta, menar Moderaterna. Tydligen ska detta uppnås genom försämrad trygghet för vanligt folk.

Naturligtvis ska det löna sig att arbeta. Men det blir väl inte mer lönsamt för att vi inför ett bidragstak, som gör att människor som redan har lite får ännu mindre. Arbete blir mer lönsamt när vi i facket förhandlar fram högre löner åt vanligt folk.

Moderaterna ondgör sig alltså på bidragen för vissa personer. Samtidigt tycker de att det är okej att subventionera skatteavdrag för rika genom rut-avdrag. Den som redan är rik ska alltså få skatteavdrag, medan vanligt folks trygghetssystem ska försämras. 

Dessutom, Moderaterna inkluderar den som får a-kassa i sin bidragsstatistik. A-kassan är faktiskt en försäkring, som utgår till den som har betalat in för den tryggheten.

Att göra fattiga människor fattigare är inte ett sätt att skapa ett tryggare Sverige. Ett tryggare Sverige skapas genom att vi värnar om trygghetssystemen, som till exempel a-kassan, och att vi investerar mer i den gemensamma välfärden.

Därför kommer jag som facklig att rösta på Stefan Löfven och Socialdemokraterna den 9 september. För en regering som sätter välfärd och trygghet framför skattesänkningar.

Jan Öberg

Ordförande, Pappers Avd. 16 Ortviken

Läs också:

► [+] Här är partierna som är sämst på att svara på väljarnas frågor i Sundsvall: ”Finns ingen ursäkt”

Hur kan vettiga kvinnor rösta på Moderaterna?

Här kan du enkelt skicka in insändare och debattartiklar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel