Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rikspolisstyrelsen varnar Sundsvallspolis

En polis i chefsställning i Sundsvall får en varning av Rikspolisstyrelsens Personalansvarsnämnd. Kritiken får han för att han inte kontrollerat hälsotillståndet hos en frihetsberövad utan överlåtit ansvaret till den polis som grep mannen.

Enligt Personalansvarsnämnden så skadade den omhändertagna mannen sig själv när han befann sig i arresten.

Dels får polischefen kritik för att detta inträffade, dels för att ansvaret att se till den frihetsberövade delegerats till den som grep mannen. Ett gripande som ska ha gått våldsamt till. Personalansvarsnämnden konstaterar att det utifrån omständigheterna var en olämplig delegation.

Nämnden anser inte heller att polischefen på rätt sätt informerat den som tog över arbetsuppgifterna om hur allvarlig situationen var i arresten.

Slutsatsen från Personalansvarsnämnden är att polischefen åsidosatt vad som ålegat honom i tjänsten, felet bedöms inte som ringa och han tilldelas därför en varning.