Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wildcats straffade Brynäs

Wildcats bjöd på ordentligt motstånd när man mötte Brynäs på söndagskvällen. Man lyckades tillslut ta hem en seger efter straffläggning. Wildcats målvakt Jonna Kågström fick dessutom chansen att imponera på Juniorkronornas coach.

Annons

Efter sju matcher utan vinst kunde Sundsvall Wildcats på söndagskvällen hitta tillbaka till vinnarspåret. Efter en jämn och tight match och lika jämn straffläggning kunde man besegra Brynäs på bortaplan.

Wildcats tränare Lars Johansson var efter matchen nöjd över att vinna igen.

– Vi var bättre på att komma ur egen zoon och kunde hittade tillbaka till något sorts spel. Det känns skönt att säga att det är vi som har blivit bättre och inte att vi vann mot sämre motstånd.

Efter ett mål under ordinarie tid vardera för lagen och en mållös förlängning väntade en straffläggning. Där steppade Jonna Kågström upp i Wildcatsmålet och räddade tre av fyra av Brynäs straffar. Sedan kunde Beatrice Johansson sätta dit en avgörande straff.

Brynäs coach Madeleine Östling är också coach för damernas Juniorlandslag. Ganska snart ska hon ta ut spelare till ett elitläger och därefter ska Sverige spela i en fyranationsturnering i Ryssland. En av Sundsvalls spelare som visade upp sig inför Juniorcoachen var målvakten Jonna Kågström född 1999. Hon släppte endast in ett mål och hade en räddningsprocent på 96,55 procent.

– Jag har inte hunnit kolla så mycket på spelare ännu men Jonna gjorde en bra match i dag. Men vi har många målvakter som är bra och konkurrerar om matcherna, säger Madeleine Östling.

Mer läsning

Annons