Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimmar illa när Ortviksparkens skyddsområde används som snötipp

I Ortviksparken finns det ovanliga skyddsvärda djur och växter, inte minst grodor. Det framhålls hela tiden hur viktigt det är att området närmast Yamahacenter inte rörs för att värna om dessa djur och växter.

Det rimmar väldigt illa att detta område vintertid används som snötipp av fastighetsägarna i området. Snön tippas i det skyddsvärda området och det orenade vattnet rinner ner i parken.

Givetvis beror detta på att det är billigare att tippa snön på kommunal parkmark än köra den till snötippen i Nacksta.

Parkeringen ovanför båthamnen är egentligen också parkmark och används vintertid som snötipp, då är det inte noga med infiltrering av avloppsvattnet.

Men frågan är varför inte dessa företagare behöver följa de regler som gäller andra boende i Sundsvall? Endera är det fritt för alla Sundsvallsbor att tippa snön i Ortviksparkens skyddsområde och parken ovanför båthamnen eller inte.

Men i verkligheten så är det kanske inte så noga med skyddsvärdet av parken för det ser helt annorlunda ut i verkligheten.

Det är vidare förbjudet att dumpa snö från tomter efter vägkanterna efter Ortviksvägen. Ändå börjar snöhögarna växa sig stora med dessa hårda snöklumpar som rullar ut på vägen. En ren trafikfara. Och det är egendomligt att dessa villaägare kräver gratis sand av kommunen, vi som bor i hyreslägenhet eller bostadsrätt får betala sanden genom hyran.

Har ni inte råd med sand borde ni tänka över om ni verkligen har råd att bo i villa. Men det är alltid trevligt när andra betalar, det svenska mantrat i ett nötskal.

Grodan Boll

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel