Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rinkside Club hjälper sitt kära Timrå IK på många sätt

Namnbytet gav ett positivt resultat.
Nu växer medlemsantalet i stödorganisationen Rinkside Club.
– Innan säsongen började var vi tio medlemmar, säger Pernilla Eurenius.

Annons

För tre säsonger sedan startade företagsnätverket som skulle hjälpa laget i ekonomisk kris – Timrå IK. Men det har gått trögt att få medlemmar till nätverket och efter två säsonger så bestämde man sig för att byta namn.

Därför anlitade man en PR-byrå och nu har arbetet med namnbytet lett till en förändring som visat sig positivt under säsongen.

– Det var viktigt för oss att göra det och det har gett resultat, säger Pernilla Eurenius,

Nu är det 18 företag från både Sundsvall och Timrå som är med i Rinkside Club som man bytte namn till inför säsongsstarten. Pernilla Eurenius är kvinnan bakom satsningen som ska hjälpa laget. Hon är nöjd med resultatet men även om det gått bra så är målet för säsongen inte nått ännu.

– Jag har ett mål om att vi är 20 medlemmar innan säsongens slut, säger hon.

Företagen hyr en loge varje säsong och till matcherna får medlemmarna ta med sig en gäst. Det är också ett led i att utöka medlemsantalet i Ringside Club. Satsningen med företagare som stödjer klubben på det här viset tror Pernilla är framtidens melodi. Hon menar att det är så lätt för klubbarna att få rinkreklam längre och på det här sättet kan olika grupperingar hjälpa sitt lag.

– Vi vill vara ett stöd för klubben och de behöver den hjälp de kan få, säger Pernilla Eurenius.

Det är inte bara laget som får hjälp utan det är även supporterklubben som får support av medlemmarna i Rinkside Club. Och det görs på flera olika sätt.

– Vi försöker höja stämningen kring allting, säger Pernilla och berättar samtidigt att det inför fredagens derby mot Sundsvall erbjuds något extra.

Då kommer Jonny Cutz att framföra den traditionella 70-talshiten Timrå Hej från isen. En låt som supportrarna har lyft fram igen och Pernilla hoppas fler än någonsin ska stämma upp i skönsången på arenan.

– Det kommer att bli en härlig stämning, säger hon.