Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk för många "blåljus-utryckningar" när polisen övningskör

Under torsdagen fram till klockan 23 kommer poliser att drillas i att köra polisbil under utryckningslika omständigheter.

Fem poliser deltar och de har fyra bilar till sitt förfogande – både civila och målade bilar används. Bilarna kommer att köras sträckan Sundsvall till Ånge längs med E14, sedan riksväg 83 mot Delsbo, vidare mot Gnarp och sedan E4 upp till Sundsvall.

– Det är ett måste att ha den här typen av utbildning, det sker dessvärre allför sällan. Det är alltid bra att öva så man slipper öva under skarpt läge, säger Mathias Borin, polisens RLC-befäl.

De som deltar i utbildningen kommer från olika delar av region nord och i vart fall ett par av dem har arbetat som polis i några år.

– Det är det absolut farligaste vi gör, och det har ju även varit dödsolyckor i samband med utryckningar och efterfölj. Jag tänker då främst på olyckan i Fredrika, säger Mathias Borin RLC-befäl.

Läs mer här om dödsolyckan i Fredrika: Döms till fängelse efter dödsolyckan i Fredrika

FLER NYHETER:

Timrå tog tredje raka hemmasegern – bröt AIK:s segersvit

För Plus-kunder: Tilda Lindgren, 27, satsar i Kovland

Gymnastiktränare anmäls för flera års trakasserier: "Har förstört livet för flera"

För Plus-kunder: Efter kritiska insändaren om äldrevården – Sandra, 24, ryter ifrån: "Det är ren lögn"