Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk för ökade transporter med ny leverantör

Menigo med huvudlager i Birsta förlorade kampen om kommunens matleveranser till konkurrenten Servera med huvudlager i Umeå.
Nu riktas kritik mot upphandlingen som befaras ge fler och längre transporter.

– Det verkar inte som att man tagit någon hänsyn till det här alls, utan att det bara handlar om pengar, säger Anders Segebo, regiondirektör för Menigo.

Om Menigo ska överklaga beslutet är fortfarande oklart. Tid finns tills nästa vecka och företagets jurister ser just nu över frågan.

Att transportfrågan skulle kunna utgöra grund för ett överklagande är däremot långt ifrån säkert.

Enligt Göran Bodén, enhetschef för kommunens upphandlingsenhet, är det av underordnat intresse att Menigo har ett lager i Sundsvall. Servera lever för det första upp till de miljökrav som ställs på transporterna.

Sedan är ju matvarorna som grossisterna levererar i vilket fall producerade på annan ort.

– Där vi köper mindre volymer blir det ju mindre transportandel. Då är det professionellt tycker vi att ställa lägre krav där för att kunna underlätta för de lokala leverantörerna. Men det räcker inte att man har en omlastning i Sundsvall, säger han.