Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rissveds berättar om dödsolyckan

För drygt en vecka sedan dödskraschade Annefleur Kalvenhaar inför ögonen på Jenny Rissveds.
Nu talar falucyklisten ut om den tragiska olyckan i en intervju med SVT Sport.

Det var i samband med sprintkvalet i världscupavslutningen fredagen den 22 augusti som den 20-åriga holländskan Annefleur Kalvenhaar kraschade, landade på huvudet i fallet från en bro, och avled senare av sina hjärnskador.

Rissveds, som tävlat mot den jämnåriga holländskan många gånger, hade till och med gett sin konkurrent goda råd inför kvalet och hon såg med egna ögonen dödskraschen.

– Jag måste få ur bilden ur huvudet att jag såg hur hon såg ut när hon slog sönder sig själv så att hon dog. Det blir automatiskt så att jag funderar på om jag kunde ha gjort något för att förhindra att det hände, säger Jenny Rissveds i intervjun med SVT Sport.

Rissveds, som tävlar i VM kommande vecka, har förstås fått hjälp att bearbeta den traumatiska upplevelsen.

– Träning och cykling kan hjälpa mig att bearbeta det här. När jag är ute och tränar så fokuserar jag på det och kan inte tänka på så mycket annat. Det har varit jättesvårt att fokusera, men förhoppningsvis ska jag lyckas ladda om till VM.