Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riv fallfärdiga byggnader och håll snyggt

Jag besöker ofta en vän som bor i en av Mitthems lägenheter på Gillegränd i Skönsberg. Varje gång slår det mig hur fult området vid korsningen Skönsbergsvägen och Gillegränd 1 är. Ingen ansvarig på Mitthem kan ha varit där på flera år, eller så är man helt enkelt hemmablind.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

På gräsmattan står en fallfärdig, anskrämlig, malplacerad träbarack där hyresgästerna ska lägga sina sopor och grovsopor. Jag använder ordet barack eftersom det betyder enkel byggnad för tillfälligt bruk. Det är precis vad det ser ut som. Att inte kommunen kräver att den ska rivas är för mig en gåta. Den passar verkligen inte in där.

För ett år sedan har någon vid Gillegränd 1 kört in i och skadat gaveln på den långa carport som är till för hyresgästerna. Jag noterar vid varje besök att man inte gjort något åt denna skada.

Besökaren

Svar direkt från Mitthem:

Vad roligt att du besöker vårt område och fint att du kommer med förslag till utveckling. Huset du beskriver används mycket riktigt som soprum och det fyller sin funktion. Ombyggnaden är beställd men leveransen har tagit längre tid än förväntat. Vi hoppas att det blir klart innan året är slut eller under våren. Vi har också bett samma byggentreprenör att se över skadan på carporten.

Vi arbetar ständigt med förbättringar som kan lyfta våra områden. I Skönsberg har vi under året byggt och invigt en parkourpark med tillhörande lekplats som blivit välbesökt och uppskattad. Vi gör mycket och försöker ständigt göra så kloka prioriteringar som möjligt.

Ola Näslund, förvaltare Mitthem

Läs även:

Ologiskt resonemang om byggrätter på Alnö – var är kompetensen?

Nu får det vara slut på slöheten i Timrå – rensa upp i centrum

Stort tack för röjningen vid bostadsområdet, Mitthem!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel