Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivalerna ställer sig bakom allsvenska upproret: "Kan ha förödande effekter"

Sex klassiska lag hotar med att lämna hockeyallsvenskan.
Nu ställer sig flera av konkurrenterna bakom upproret.
– Det är lite olyckligt att de inte väntade in de andra klubbarna när alla förmodligen skulle ha stått bakom upproret, säger Tingsryds ordförande Tomas Bergstrand till Sportbladet.

Sportbladet avslöjade i går att Leksand, AIK, Modo, Timrå, Björklöven och Södertälje i en skrivelse hotar med att dra sig ur hockeyallsvenskan. Detta eftersom det nya avtalet för SHL träder i kraft nästa säsong, och därmed avsevärt ökar SHL-klubbarnas tv-intäkter. Med andra ord: de får ett rejält försprång på de jagande klubbarna i serien under.

Flera hockeyallsvenska klubbar blev aldrig tillfrågade att skriva under brevet, men stöttar nu upproret.

– Ska man tänka på svensk hockey så är det nya avtalet allt annat än bra. Jag fick redan på det här brevet alldeles nyligen, men utifrån det jag har hört så delar vi uppfattningen med föregående talare, säger Mattias Schönhult, ordförande i Pantern, till Sportbladet.

– Det är klart att en sån här snedfördelning kan ha förödande effekter för Panterns existens. Självklart är det så, fortsätter han.

Tingsryds ordförande Tomas Bergstrand tycker att kraven borde ha varit ännu tuffare.

– Det är lite olyckligt att de inte väntade in de andra klubbarna när alla förmodligen skulle ha stått bakom upproret. Sedan hur brevet skulle ha sett ut och hur det skulle ha riktats är en annan femma, men det hade vi nog kunnat kommit överens om, säger han till Sportbladet.

Toppklubben Oskarshamn, just nu på andra plats i tabellen, ställer sig också bakom kraven.

– Att stänga möjligheten till att gå upp till SHL, oavsett om man gör det ekonomiskt eller sportsligt, innebär troligtvis en nedrustning av våra verksamheter, säger klubbchefen Martin Åkerberg till Sportbladet.

MER LÄSNING

► (+) AIK:s vd om brevet – saknar konkreta förslag: "Vi vill att man ska titta över situationen"

►(+) Efter upproret – så svarar de allsvenska klubbarna: "Samlas i ett telefonmöte"

Uppgifter: Hockeyallsvenska klubbar i uppror – hotar att lämna serien

Leksands klubbchef om upproret i Hockeyallsvenskan: "Vår existens hotas"