Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivningshotad förskola kan bli flyktingboende: "Skicket är inte alls bra"

Nu planerar kommunen att öppna ett nytt flyktingboende i Sundsvall.
Lokalerna dög inte till förskola – nu ska flyktingar bo där i stället.
– Skicket är inte alls bra, det skulle ju rivas. Men det var för dyrt att renovera för en förskola, säger Lars Nyman på Drakfastigheter.

Boendet planeras öppna på den nu nedlagda Granlo förskola i Sundsvall. Anledningen är att det krävs en mer långsiktig lösning, utöver gymnasieskolornas gymnastiksalar som i dag fungerar som tillfälliga evakueringsboenden.

Lars Nyman, fastighetscontroller på Drakfastigheter, vill att det öppnar så fort som möjligt.

– Jag ska lämna besked i morgon om en kostnadskalkyl till tjänstemannaledningen på kommunen. Jag vill öppna det så fort som möjligt, säger Lars Nyman.

Om boendet blir verklighet så ska de personer som bor i gymnastiksalarna flytta över dit.

– Skicket på lokalerna är inte alls bra, det skulle ju rivas. Men det var för dyrt att renovera för en förskola, säger Lars Nyman.

Förskolebarnen har fått nya lokaler då den gamla är i ett för dåligt skick.

– Den är mycket gammal och sliten. Det finns inget mögel vad jag vet nu. Vår uppfattning är att det fungerade som förskola förr men är nu för dyr att renovera, säger Lars Nyman.