Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robert Bergh har sålt huset i Sundsvall – lägger ut gården till försäljning på nytt

Robert Bergh är tillbaka på Bergsåker för V75-tävlingar – men huset i Töva har han sålt och julfirandet sker i Göteborgsområdet.
Efter nyår lägger han ut resten av gården utanför Sundsvall till försäljning.
– Det blir en annan prisbild nu, säger Bergh.

Annons

Under 2014 meddelade Robert Bergh att han skulle lämna Bergsåker.

Läs mer: Bergh lämnar Bergsåker

Flytten drog sedan ut på tiden, men nu bedriver Robert Bergh sin verksamhet från Hajom i Marks kommun. Nyligen flyttade han de sista hästarna från gården i Töva som nu inte längre är i bruk.

Den nya anläggningen fem mil utanför Göteborg utvecklas ständigt.

– Vi ska anställa tre nya i januari och det rör på sig hela tiden. Varje vecka går det lite framåt och man hittar nya saker att fixa. Det som känns bra är att vi har en röd tråd i träningen hela tiden, säger Robert Bergh som hade öppet hus för allmänheten förra veckan.

– Det kom chockerande många, vi hade ordnat lussebullar och kaffe för 250 personer och det tog slut. Sedan i somras har vi pratat om att byborna skulle kunna få lite info om hur vår organisation fungerar och vad det innebär med en sådan här verksamhet. Det blev en väldigt bra dag, säger Bergh.

Den tidigare Bergsåkerstränaren har nu sålt sitt bostadshus i Töva, och inom kort hoppas han sälja även hästgården.

– Bostadshuset är sålt, men inte gården. De som köpte huset är inte inom travbranschen så jag kommer sälja gården separat, säger Bergh.

Efter nyår kommer han lägga ut gården till försäljning på nytt.

– Nu blir det en helt annan prisbild. Det går att ha annan verksamhet där också, men det är klart att det vore kul om det blev hästar, säger han.

På onsdagen är Robert Bergh tillbaka på Bergsåker för V75-tävlingar, men han ser framförallt fram emot ett annat lopp under dagen.

– Om Nahar gör ett bra lopp skulle de bli en väldigt bra dag, det skulle vara en bra julklapp. Han är tillbaka från Frankrike och har varit tre veckor i Göteborg, säger Bergh.

Nahar startar i lopp 5 på onsdagen, och utöver det har Bergh ett antal hästar till start i V75. Trots att han får sätta sig i bilen och köra hem till Hajom natten mot julafton gillar Robert Bergh travets egen uppesittarkväll.

– Det är en bra och stark travdag där travet verkligen får komma in i folkhemmet. Det är något vi ska uppskatta, säger han.

Se också: Följ med på springturen med Robert Bergh