Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robert Bergh: "Jag vill inte ha några diskussioner med domare"

I början av juli går flyttlasset till Göteborg.
Då blir Robert Bergh Åbytränare.
– Det blir ju ett helt nytt liv och det känns spännande, säger Robert Bergh.

Att det stora affischnamnet lämnar Bergsåker är förstås ett hårt slag för banan. För Robert Bergh är det också lite blandade känslor att lämna Sundsvall.

– Det är klart att det känns lite konstigt. Men samtidigt så känner jag hur bra det kommer att bli på den nya gården och jag känner en otrolig glädje i det hela, säger Robert Bergh.

Robert Bergh är den Bergsåkerstränare är den som skapat de flesta och de största rubrikerna på banan. De flesta när det gäller framgångar, men också en del svarta rubriker. Han har ibland kallats travets "bad boy".

– Ingen är perfekt och jag tycker att jag har ett bra liv och hymlar aldrig om hur jag lever. Jag gör som jag vill, säger Bergh och ler.

Förr la Robert Bergh mycket fokus på hu domarna gjorde sitt jobb. Vid flera tillfällen lämnade han banan med "ryggont" när han tyckte att det var felbeslut. Det händer dock aldrig längre.

– Nej, jag ser lågt på mig själv om jag går ner på en nivå att diskutera med en domare. Jag vill inte ha några diskussioner med domare.

Se hela intervjun med Robert Bergh i webbtv-inslaget.

Se också veckans avsnitt av Travsurr: Därför dömde Bo Eklöf ut hästägaren Karl-Erik Bender