Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robert Berghs häst fråntas seger efter missat dopningsprov: "Absolut inte nöjd med beslutet"

Efter ett missat dopningsprov fråntas nu hästen Kalle, som tränas av Robert Bergh, segern i loppet Prix Grace Ducal i franska Cagnes-sur-Mer.

Det var i början av februari som Kalle vann loppet, med cirka 240 000 i förstapris. Nu fråntas hästen segern och stängs av i sex månader efter att ett "milkshake-test" inte lämnats efter loppet.

– Skötaren har blivit förd bakom ljuset genom att de på banan har lämnat tillbaka hästpass och sagt att hon kunde åka hem. Veterinären har klippt av bandet som skötaren hade på sin arm och lämnat tillbaka hästpass. Skötaren hade frågat om hon kunde åka hem och de hade sagt ja, säger Arne Lidén, som är en av hästens ägare, till Trav365.se.

– Jag vill poängtera att de har tagit blodprov och dopningsprov på Kalle, så det var det sista provet som inte blev taget, säger Lidén.

Till oss skriver Robert Bergh i ett sms: "absolut inte nöjd med beslutet". Han meddelar också att han nu går vidare med att skaffa mer information för att kunna överklaga domen.

– Jag anser att vi inte brutit mot någon regel, utan att det är banan som hanterat ärendet fel, har Bergh tidigare sagt till Travronden.

Till sin hjälp har Bergh nu Svensk Travsports förbundsjurist, Göran Wahlman, som undersöker fallet.

– Vi måste diskutera med det franska förbundet och med Robert Bergh. Vilka vägar finns det att gå? Kan ägare eller tränare överklaga om det finns ett officiellt beslut, säger Wahlman till Trav365.se.