Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert från Alby blev modell i London

/
  • Det var fem intensiva arbetsdagar för Robert Jonsson när United Colors of Benettons vår- och sommarkollektion skulle plåtas.
  • Robert Jonsson var ensam modell från Norden.

En bild på nätet blev fem dagars modelljobb för Robert Jonsson, 22 år från Alby. Han fick åka till London och fick jobba hos klädjätten United Colors of Benetton.

– Vi var 17 modeller från hela världen, men jag var ensam modell från Norden, berättar han.

Annons

Resan till London och fem intensiva dagar med arbete blev rena äventyret.

– Jag har aldrig tidigare varit i London. Jag har aldrig varit utomlands tidigare, så det var en mycket spännande resa, berättar han.

En bild där han var blond och som låg ute ut på nätet blev det som fick representanter för det italienska modeföretaget att slå en signal till Alby.

– Jag trodde inte att det var sant när man ringde och frågade om jag kunde komma till London för modelljobb.

Hur framtiden kommer att se ut för Robert vet han ännu inte.

– Jag gillar att fotografera och jobba som modell. Men vi får se vad det blir. När jag började gymnasiet i Ånge var jag också osäker på vad jag ville i framtiden. Därför gick jag naturprogrammet. Då visste jag att jag fick en bred bas att stå på.

De fem dagarnas arbete i London kommer att kunna ses över hela världen till våren när Benetton visar sin vår och sommarkollektion.

– Vi var ett kanongäng av killar och tjejer som jobbade de här dagarna. Dagar som blev väldigt långa. Mellan 12 och 14 timmar jobbade vi innan det var dags att ta sig hem till hotellet igen, fortsätter Robert Jonsson.

För tillfället är det inga modelljobb som är inplanerade.

– Jag söker andra jobb. Jag söker i Stockholm där jag också försöker hitta en bostad. När bilderna kommer ut kan det bli mer jobb.

Resan till London fick Robert klara på egen hand.

– Det var lite pirrigt. Men det var inte några problem att ta sig från Heathrow till hotellet i Camden. Där slängde jag bara in väskan och gick ut för att se mig omkring. Då var det bra att vara ensam så att man inte behövde komma överens med någon annan vad man skulle titta på. Jag återvänder gärna till England och då för att åka bil runt om i landet.

Att sätta sig på planet var inte självklart för Robert när han fick telefonsamtalet.

– Jag tvekade faktiskt om jag skulle åka. Men alla kompisar och släktingar sade bara en sak - åk. Och det ångrar jag inte en sekund. Resan och jobbet har varit nyttigt för mig. Jag har blivit mer säker på mig själv. Och jag känner mig också stolt över vad jag har gjort, slutar Robert som njuter lite extra efter de senaste dagarnas snöfall.

Annons