Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robin Nilsberth nominerad till ST-pokalen

Efter en stark säsong i Granlo bytte landslagsbacken Robin Nilsberth klubb till storlaget Storvreta.
I våras blev han utsedd till årets spelare i svensk innebandy.
Nu kan han vinna ST-pokalen.

Annons

Sundsvallssonen och landslagsstjärnan Robin Nilsberth ändrade tidigare i år klubbadressen från moderklubben Granlo BK till trefaldiga mästarna Storvreta IBK. Han har omnämnts som en av världens bästa innebandyspelare och i våras fick Robin Nilsberth även ta emot priset som årets spelare i svensk innebandy.

Under den gångna säsongen stod han för hela 43 poäng på 26 matcher. Hans fysiska spel, tunga skott och den hittills bästa säsongen i karriären var bidragande faktorer till utmärkelsen, men även hans deltagande i att hålla Granlo kvar i Superligan. Men framför allt var det hans starka landslagssäsong som lade grunden för priset.

Robin Nilsberth blev en nyckelspelare och gjorde det viktiga 2-2-målet i Scandinavium som ledde Sverige till ett VM-guld i Göteborg.

Den nästan två meter långa backen skrev på ett treårigt kontrakt med Uppsalaklubben och har haft en bra inledning på säsongen. Robin Nilsberth dominerar med sitt hårda skott och fysiska spel på planen och har hittills producerat tio poäng på elva matcher, varav fem mål och fem assist.