Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robin Wright: "Politik är smutsigt"

Förra säsongen av "House of cards" avslutades med en rejäl cliffhanger.
Fjärde säsongen lär inte bli mindre dramatisk. Skådespelerskan och regissören Robin Wright utlovar en "kittlande" omgång.

Förra årets "House of cards"-säsong avslutades enligt konstens alla regler med en hel del dramatik. Både fysisk och känslomässig sådan.

Mitt under den pågående valrörelsen fattade landets första dam Claire Underwood sitt beslut.

– Jag lämnar dig, sade hon till sin make Frank Underwood.

Den fjärde säsongen, som hade premiär på Netflix den 4 mars, tar vid där den tredje slutade och tittarna lär snart bli varse om Claire verkligen menade det hon sade.

– Jag önskar att jag kunde berätta allt om den nya säsongen, men då blir jag halshuggen, säger Robin Wright, som spelar seriens Claire Underwood.

Frank (Kevin Spacey), eller Francis som han egentligen heter, och Claire inte bara är ett gift par. De är ett team och varandras starkaste allierade.

– Om man föreställer sig att de har en överenskommelse, och att någon bryter den ... då skulle helvetet braka lös, säger Robin Wright.

I den fjärde säsongen får tittarna möta "Scream"-skådespelerskan Neve Campbell och Joel Kinnaman. Få detaljer om den svenske skådespelarens roll har avslöjats men det är tydligt att han kommer att ställa till med besvär.

– Man behöver en konflikt för att skapa drama i en handling. Och låt mig säga så här; rollen som Mr Kinnaman spelar kan tvinga fram en del konflikter för Frank och Claire Underwood. Han ger oss en riktig match, säger hon.

Sedan seriens andra säsong har Robin Wright, förutom att spela seriens kvinnliga huvudroll, också regisserat flera avsnitt. Det har gett mersmak och hon säger att hon hellre skulle hålla sig på den sidan av kameran.

– Jag älskar det så mycket att jag inte vill skådespela mer!

I verklighetens USA är valåret i full gång och Robin Wright tror att folk fascineras över att se verkliga händelser dramatiseras och överdrivas inom populärkulturen.

– Men ibland är det kanske inte så överdrivet heller? Politik är smutsigt. Det är smutsigt i alla länder och jag tror att folk får en kick av det, säger hon.

På frågan om hur Frank Underwood skulle stå sig i ett verkligt val svarar hon med ett skratt:

– Se bara på Donald Trump, det är helt hysteriskt. Jag antar att vad som helst funkar i vårt land ...