Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödén: "Jag har gjort det jag kom för att göra"


Margareta Berglund Rödén berättar att hon bestämde sig att avgå som förvaltningschef för specialistvården i Landstinget Västernorrland redan vid årsskiftet.
Och beslutet har inte påverkats av den kritik som riktats mot henne personligen.

– Det här en överenskommelse som landstingsdirektören och jag har haft sedan den dagen jag började. Vi har diskuterat ända sedan i höstas att när länsklinikorganisationen är klar och länsklinikcheferna är på plats då finns det möjligheter för mig att göra någonting annat, säger Margareta Berglund Rödén.

Har du påverkats av kritiken mot dig själv och kraven på att du ska avgå?

– Nej beslutet var taget egentligen redan vid årsskiftet. Sen ville jag inte gå ut med det redan då eftersom vi var mitt uppe i en rekryteringsprocess. Det är inte sagt att jag ska gå ett visst datum, utan jag ska gå under hösten när den nya organisationen har rullat igång, säger Rödén

Hon tycker samtidigt det är viktigt att ge beskedet redan nu för att ge bättre förutsättningar att hitta en efterträdare.

– Jag känner att nu har jag gjort det jag kom för att göra. Jag har slutfört det uppdrag och den överenskommelse som vi hade. Nu finns det andra saker som jag brinner för, som till exempel osteoporos (benskörhet), säger Rödén.

När hon går tillbaka till sin tjänst som överläkare vid Sundsvalls sjukhus har hon ambitionen att bygga upp en mottagning för osteoporos. 59-åriga Rödén har också nyligen blivit vald som ny ordförande för Svenska Ridsportförbundets fälttävlanskommitté.

– Det kommer också att ta en stor del av min tid. Som förvaltningschef har man i stor sett ingen fritid. Det här är också en del i det hela att få ägna mig åt fälttävlan som jag brinner för och osteoporos som jag också brinner för. Det känns kul, säger Rödén.

Men är det inte i ett kritiskt läge som du lämnar ditt besked med tanke på turbulensen i landstinget?

– Jag lämnar ju bara besked om att jag ska gå till hösten. Jag här kvar och ska jobba över sommaren, säger Margareta Berglund Rödén.