Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödvit kapten på offensiven

/
  • Per Hallin bar ett

Södertälje har inte lyckats ta en enda poäng – Timrå IK har "bara" tre.
Redan i Kvalseriens tredje omgång möts Per Hallins moderklubb och nuvarande klubb i en viktig match.
– Vi måste trycka ner gaspedalen framåt, säger forwarden som varit lagkapten i båda klubbarna.

Annons

Per Hallin är på god väg att bli Timrå IK:s meste spelare genom tiderna. Så har han också tillhört klubben under större delen av sin karriär.

Den enda klubb han representerat i övrigt står för motståndet i Eon Arena i kväll.

– Klart det känns lite extra, men det blir nog ännu mer speciellt när vi ska spela där nere och man stöter på folk man känner, säger Södertäljesonen.

Då är kvällens match mer speciell av en annan anledning.

– Det är en viktig match, både för oss och Södertälje. Vi måste spela bättre än vi gjort för att ha en chans att vinna.

Straffsegern mot Örebro i premiären och strafförlusten mot Västerås senast gör att Timrå skrapat ihop tre poäng på två matcher. Något laget inte är helt nöjt med.

Vad är det som inte har stämt?

– Jag tycker att vi varit för tama offensivt. Defensivt har det varit bra, men vi måste trycka ner gaspedalen framåt.

Ni är det kvalserielag som skjutit minst antal skott...

– Vi har varit lite för passiva i spelet. Vi har känt att vi ska vara noggranna med det defensiva och då har offensiven försakats lite. Där måste vi hitta en balans.

Hur laget ska lyckas? Hallin tar upp flera aspekter:

n Den mentala inställningen

– Inte så att den varit dålig de första matcherna, men det gäller att fokusera på de grejer man ska göra bra och inte på att man "måste" vinna. Fokuserar var och en på sin uppgift kommer också det offensiva spelet.

n Att ta kampen

– Man måste vara redo att fullfölja närkamper, skjuta när läge ges och ta kampen framför mål. Vi måste in i skiten. Det tror jag är nyckeln, inte olika uppspel hit och dit. Det som gäller är lika mycket kamp i anfallszon som försvarszon.

n Power play

– Det är viktigt med power play och box play. I box play har det varit bra så här långt, men vårt power play måste bli giftigare. Visst handlar det om att ta fler skott även där, men det gäller också att det är bra skott och att vi har folk på mål som kan skymma. Det är sällan en målvakt släpper in en puck från blå om han ser den.

Även Södertälje har haft offensiva problem i Kvalseriens inledning. Laget har bara gjort två mål – vilket är minst av alla.

Håller du koll på Södertälje?

– Ja och jag har sett dem en del på tv under säsongen. De har en bra förstaline med Micke Nylander, Damien Fleury och Ziga Jeglic. Sen har de kedjor som jobbar hårt, vilket är något Johan Strömwall förespråkar. Fredric Andersson är en skicklig center med ett bra skott och backen Andreas Hjelm har gjort mycket poäng och är en bra skridskoåkare, säger Hallin.

Mer läsning

Annons