Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger Forsberg om framtiden och Timrå IK:s möjlighet att blir ett SHL–lag

Säsongen är slut och redan nu börjar tankarna snurra inför nästa säsong. Speciellt för Timrås huvudtränare Roger Forsberg.
Och en som tränaren hoppas blir kvar i laget är supertalangen Jonathan Dahlén.

Roger Forsberg har avverkat sitt andra år i Timrå IK. Om han blir kvar även nästa år återstår att se.

– Jag ska sätta mig ner med klubben och prata om det, säger tränaren.

Och förutom det är det spelare som kontrakt ska skrivas med.

Läs också: Timrå IK föll i Per Hallins sista match – trots två mål av Jonathan Dahlén

Men innan dess sammanfattar Roger Forsberg året så här:

– En stor eloge till killarna i laget verkligen. De har kämpat hårt och det har aldrig varit något gnäll. Trots att vi har varit nere på botten har de knutit näven i fickan och kommit igen. Jag är stolt över dem, de har visat ett jävla go under säsongen, säger han.

Speciellt den unge talangen Jonathan Dahlén har pekats ut som Timrås stora stjärna under säsongen. Och Roger Forsberg hoppas få behålla honom även nästa säsong.

Läs också: Unika bilder: Följ med Per Hallin och sönerna ut på isen – tog emot publikens jubel

– Jag hoppas verkligen att han blir kvar – för Timrås del. Han har ju ett kontrakt som går över nästa år, men som både parter kan bryta så jag kan inte stå här och säga att han bli kvar, men jag hoppas det, säger han.

Något mål för nästa säsong har inte sats än, men Roger Forsberg säger ändå att han hoppas kunna putsa årets resultat. Och inom ett par år tror han inte att klivet upp i SHL kan vara omöjligt.

– Det är svårt att sia om spelarnas utveckling, men det finns flera en uppsida på, säger han och forstätter:

– Men för att vi ska kunna stå oss mot SHL-lagen krävs det mer spets och lite mer rutin i laget. Sen kan vi nog klättra upp när tiden är mogen för det.

Läs också: Per Hallin om hyllningarna i Timrå Isstadion: "Det var häftigt, men känslosamt"