Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger Johansson försvarar partiets agerande

Roger Johansson, ordförande för Arbetarekommunen i Sundsvall, tycker att fas 3 är en dålig arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

Ändå försvarar han att partiet kan tänka sig att ta emot en fas 3-are på Arbetarekommunen i Sundsvall.

– I styrelsen har vi sagt att vi är öppna för det här om vi kan erbjuda vettiga arbetsuppgifter, säger Johansson.

Roger Johansson pekar i sitt resonemang på att fas 3 är något som existerar oavsett vad partiet tycker och att det finns många människor som är hänvisade till åtgärden.

– Vi tycker att fas 3 är dåligt och att den ska avskaffas, men samtidigt finns det människor som är beroende av fas 3, säger han.

Johansson tror att om man diskuterar frågan så kan folk få förståelse för hur partiet resonerat när man varit intresserad av att ta emot en fas 3-are och därmed även en inkomst på cirka 5 000 kronor i månaden.

– Jag tycker det är ett sundhetstecken att vi diskuterar det här. Delar av den fackliga kritiken kan jag skriva under på, men det finns individer som är hänvisade till fas 3, säger Johansson.

Vad tror du att dina partimedlemmar säger?

– Jag tror medlemmarna tycker det här är bra om vi kan hjälpa någon långtidsarbetslös, säger han.

Johansson poängterar att det i dagsläget inte förs några resonemang om att man ta in någon fas 3-are, men att diskussionerna har förts tidigare.

Stämmer det att den person som var aktuell var en vän till dig?

– Jag tänker inte kommentera vilka människor som söker anställning hos oss.