Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger Johansson (S) avgår som ordförande i Sundsvall

Roger Johansson (S) lämnar sin post som ordförande för Arbetarekommunen i Sundsvall efter åtta år.
Vem som efterträder honom är fortfarande oklart.

– Jag har suttit som ordförande i åtta år så jag tyckte det är ett bra läge att kliva av så att den som kommer efter får några år på sig att sätta sin prägel inför nästa val, säger Roger Johansson.

Vid partiets årsmöte i Sundsvall den 19 mars kliver Johansson åt sidan, men han har ingen aning om vem som efterträder.

Christina Nordenö (S), vice ordförande Arbetarekommunen i Sundsvall, säger att hon inte är intresserad av att ta över.

Hur viktig är posten som ordförande för arbetarekommunen?

– Det är en jätteviktig post eftersom här avgörs vilken politik vi ska gå till val på och med vilka personer, säger Roger Johansson.

Roger Johansson satte annars nyligen ner foten när han deklarerade att Sundsvalls arbetarekommun ställer sig bakom motionen till partiets distriktskongress från Timrå arbetarekommun och Per-Arne Frisk (S), om att akutsjukhusen i Örnsköldsvik och Sollefteå bör bli närsjukhus, medan Sundsvalls sjukhus får hela ansvaret för akutvård och specialistvård i Västernorrland.

Vad har du fått för kommentarer från partiet?

– Jag har väl fått någon förfrågan från Ångermanland, men som jag redan sagt så kan den här motionen vara överspelad när den når distriktskongressen, eftersom landstingsledningen ska presentera ett förslag dessförinnan, säger Roger Johansson.