Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger Magnusson tillbaka i Sundsvall Hockey – får ny roll

På torsdagsmorgonen kunde ST-sporten berätta att Roger Magnusson var på väg tillbaka till Sundsvall Hockey.
Timmarna senare bekräftade föreningen nyheten.
Magnusson återvänder i en ny och utökad roll.
– Jag ville ta chansen att hjälpa till, säger han.

Läs också: Uppgifter: Nyckelpersonen återvänder till Sundsvall Hockey

ST-sporten berättade redan på torsdagsmorgonen om uppgifterna att Magnusson återvänder och vid lunchtid bekräftade föreningen återrekryteringen.

Magnusson kommer i sin nya roll att samordna klubbens marknadsföring och kansliets arbete med att öka intäkterna.

– Det känns jättebra, och när frågan kom hade jag svårt att säga nej. Jag ville ta chansen att hjälpa till i situationen som är nu i och med att Magnus (Sjödin) blev sjuk bland annat. Kansliet har varit underbemannat och det är svårt att hinna med, säger Magnusson som tidigare i år lämnade sin roll som marknadsansvarig i Sundsvall Hockey.

– Jag har trivts jättebra på Canon, men har nu fått en chans att komma tillbaka i en utökad roll med uppgift att driva föreningen framåt.

Från och med fredag är Roger Magnusson nu tillbaka i Sundsvall Energi Arena.

– Jag ska göra det som jag gjorde förut, plus samordna en del. Vi ska göra det här tillsammans på kansliet, säger han.

Sporten har tidigare berättat om Sundsvall Hockeys ekonomiska läge och att man nyligen hamnade hos kronofogden.

Läs mer: Sundsvall Hockey hos kronofogden

– Nu har jag inte den exakta kollen, vi får ta det i morgon när jag börjar. Men det är en tuff serie att spela i likviditets- och pengamässigt. I det här fallet är det upp till oss som jobbar här att försöka reda ut allt och jobba hårt, säger Magnusson.

Sundsvall Hockeys ordförande Lars G Ohlsson:

– Det känns väldigt bra att få Roger tillbaka. Vi pratar inte så mycket om titlar, men han ska med sin erfarenhet samordna marknadsföringen tillsammans med Per-Erik (Sjöström), och då samordnar man med både sporten och marknad. Allt ska ske i ett samarbete. Jag är också oerhört tacksam mot klubbens supportrar och leverantörer som bistått oss i den här svackan i likviditeten.

Hur ser det ekonomiska läget ut just nu?

– Det är hela tiden på väg uppåt. Med alla krafter i form av supportrar, leverantörer, personal och ideella krafter känner jag mig trygg i att vi även nästa säsong spelar allsvensk hockey.