Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rolf Johansson släpper en älskling – lyssna på nya ep:n här

Singeln hamnade på en virallista på Spotify när den släpptes för två veckor sedan.
Nu kommer Rolf Johanssons debut-ep "Älskling".

Emil Öhlén släppte singeln "Bättre" med sitt musikprojekt Rolf Johansson den 13 november och i dag är det dags för ep:n "Älskling" att se dagens ljus. Inte en dag för tidigt enligt Sundsvallsartisten.

– Helst i går. "Bättre" har rullat på Spotify, den hamnade på Viral 50 i Sverige. Det går inte att påverka själv. Det ska bli kul att se om vi får fart på ep:n. Jag tycker att den är bra, säger Emil Öhlén.

"Älskling" består av fyra låtar, förutom titelspåret även av den redan släppta "Bättre", "Stoppljus" och "Bil".

"Stoppljus" handlar om att försöka nå ett mål man drömt om och befinna sig i mitten och inte veta hur det går. Någonstans där han tycker att han är just nu.

"Älskling" är skriven med Johan Åkerström från Oh My! och handlar om det förflutna.

– Man kan säga att det går ut på att man varit länge med någon och efter att det tagit slut finns det något ouppklarat kvar, säger Emil Öhlén och han tror att många kan känna igen sig i känslan att inte ha fått gjort bokslut.

Den nya ep:n är grubblande på många sätt men det är inte soundet.

– Jag är jättestolt över ep:n. Den är så genomtänkt. Det är skönt att lyssna på den rakt igenom.

"Älskling" släpps i dag men releasefesten får vänta. Den kommer att hållas på Oscar Matsal och Bar på annandag jul. Förutom att Emil uppträder kommer han att ha fyra dj:s som står för musiken under kvällen. Det är inga mindre än Arka och Noun från Supersci, Patrik Collén och resident Jocke Sandström.

– Det blir jävligt najs. Det kommer bli asfett att jag har Kalle Gunnarsson på synt, Patrik Collén som dj och Björn Sundström som ljudtekniker. Björn är the shit. Det är konstigt att han inte jobbar så mycket i stan, säger Emil Öhlén.