Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rolig abstrakt konst i kärlekens tecken

Soul love - Måleri av Anna Isabella Sandberg
Unga magasinet, Kulturmagasinet
23 - 29 november

Till den HBTQ-temadag som hölls i Kulturmagasinet i går öppnade Anna Isabella Sandberg en liten utställning, också den med kärlek som tema.

Hon visar dels egensinnig kroki, dels humoristiska street art-inspirerade bilder som man främst stannar till inför. De är fulla av glada abstrakta former som ringlar och slingrar sig och omsluter varandra, stadsbilder eller naivistiska och rara figurer.

Ett par har en skriven tolkning, som "Crazy cat girl running around town searching for love when love can only be found within". "Keep up the fight, där en av figurerna bär boxhandskar, är ingen våldshyllning utan tillägnad världens eldsjälar.

Några bilder har mycket färg, som "Phoenix falling in love with lizard", en humorvariant av röd Skönhet och grönt Odjur, men på en angränsande tavla är det ödlan som får kalla ödlefötter och springer sin väg. "Making love" rymmer också två riktigt omaka figurer och något som liknar ett cykelhjul. i "Two become one" smälter två amöbavarelser ihop till en ring.

Bilderna är livsbejakande i sitt översvallande krumelurande, och sin övertygade tro att kärlek är möjlig för de konstigaste varelser. Som vi, om vi öppnar oss för den.