Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rolig återkomst för Sund

Ettan kom efter nio minuter.
Tvåan efter 50.
Det gav poäng och en rolig återkomst i trean för Sund.
– Det här var ett jättefall framåt, säger tränare Göran Sundqvist efter 2–2 mot Hofors.

Annons

Efter två år i Medelpadsfyran är Sund IF tillbaka i division III.

Och laget fick en drömstart på återkomsten.

Efter bara nio minuters spel gjordes Sundanfallaren Jakob Melander ned – och domare Sebastian Nilsson pekade på straffpunkten.

Fram stegade lagkaptenen André Westergren och skickade in 1–0 på Västhagens IP.

– Kul, det brukar inte bli så många straffar på en säsong. Jag satte den nere till höger och målvakten kastade sig dit, men den var välplacerad. Jag är nöjd med den, säger Westergren.

Den 26-årige kaptenen har tillhört Sund i tolv år – och var med vid degraderingen från fotbollstrean 2011.

– Vi hade mer spets då, ett riktigt bra lag faktiskt, men vi fick spela kval ändå. Nu har vi inte samma erfarenhet utan vi kommer att få jobba hårt och vi kan inte räkna med att spela bort många lag, säger Westergren.

Kämpainsatsen under fredagen räckte till slut till en poäng mot fjolårets topplag Hofors efter att Jakob Melander gjort Sunds andra mål i början av den andra halvleken.

– Vi får vara nöjda med 2–2. Första delen av första halvleken är vår bästa period och det är en jämn match. Tre poäng hade varit en bonus och det här var en bra start för oss, säger André Westergren.

Tränare Göran Sundqvist var osäker på vad han kunde vänta sig av premiären. Efteråt konstaterade han:

– En jämn match, vi gör två mål och har bud på fler. Det känns okej och det försvarsspel som vi presterar i dag har vi inte varit i närheten av tidigare. Det här var ett jättefall framåt, säger Sundqvist.

Matchfakta

Sund IF–Hofors AIF 2–2 (1–1)

Målen: 1–0 (9) André Westergren, 1–1 (32) Joel Persson, 2–1 (50) Jakob Melander, 2–2 (55) Lamin Sanyang.

Domare: Sebastian Nilsson.

Publik: 105.