Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rolles Retro: Nyckelförvärv under Timrås klättring

Annons

Under 1990-talets andra halva var kapprustningen med Sundsvall Hockey hård i jakten på en elitserieplats. Hockey-Medelpad törstade efter en ny storhetstid och när Peo Larsson kom som tränare för Timrå IK började det händer mer än på länge i det röd-vita lagbygget. Som under sommaren och hösten 1998, då en med division I- och allsvenska mått mätt sextett tog plats i "Ladan". Ni minns väl det här gänget?

Från vänster: Boo Ahl, SM-guldhjälte för HV71 1995, men närmast från tyska Nürnberg, Fredrik Tideman, gedigen back från Troja-Ljungby, Mikael Burakovsky, rapp lillebror till mer kände Robert, som via Krefeld hämtades från Malmö, Stefan Klockare, klok back, som trots att han "bara var" 26 år hade åtta säsonger i Brynäs bakom sig, Stefan Bemström, med sju säsonger i Södertälje bakom sig och som fortsatte (mest i SSK) ända till 2012, och Stefan Pöllä, Gävle- och Brynäsfostrad forward från Mora.