Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rondellen kan bli kvar

/
  • Rondellen vid E14/Timmervägen var tänkt att bli ett provisorium. Men den kan komma att bli kvar även efter E4-bygget.

En provisorisk rondell som ska bli permanent.

Trafikverket jobbar nu för att rondellen E14/Timmervägen ska överleva även efter E4-bygget.

– Vi har fått så mycket positiva reaktioner, säger Christer Karlsson, Trafikverket.

Annons

Det var inför stängningen av motorvägen i Skönsberg som Trafikverket byggde den provisoriska rondellen i korsningen E14/Timmervägen.

Anledningen var att om något hände vid den enfiliga E4 i Skönsberg och det skulle bildas köer skulle trafiken ledas om via Timmervägen och E14.

En omledningsväg som då tillfälligt skulle få en ökad belastning och därför byggdes rondellen för att säkerställa ett bättre flöde.

– Dessbättre har vi ännu inte behövt använda omledningsvägen då det flutit på bra i Skönsberg, säger trafikplanerare Christer Karlsson.

Och nu kan den provisoriska rondellen bli permanent även efter det att E4 är klar.

– Det är tankegångar som funnits ett tag och som vi nu hoppas kan förverkligas, säger Christer Karlsson.

Varför?

– Det har blivit ett bättre flöde och vi har fått så positiva reaktioner. Framförallt då för bilister som kommer västerifrån och ska svänga vänster in på Timmervägen. För dessa är det betydligt smidigare numera, säger Christer Karlsson.

Men det handlar om pengar.

– Vi försöker få med det i planeringen. Det handlar nu inte om några större summor men vi måste bygga bättre kantsten samt göra något bättre mitt i rondellen, säger Christer Karlsson.

– Jag bedömer chanserna som mycket möjliga att vi kan förverkliga dessa planer inom något år, avslutar Christer Karlsson.

Den rondell som byggts vid Björneborgsgatan/E4 är däremot en del av det planerade framtida vägnätet. När E4-trafiken flyttar upp på bron kommer den att vara en del av trafikplatsen runt det södra brofästet.

Annons