Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röntgen i Sundsvall tyckte Timråbo kunde åka till Stockholm för att röntga sig

Röntgenkliniken på Sundsvalls sjukhus vägrade ta mot Tage Norgren när han skulle kontrollera sig efter en operation.
Jag blev uppmanad att åka till Stockholm och röntga mig, säger han.

Tage Norgren har genomgått en höftledsoperation. Detta efter en lång tids värk, där han hade så ont att det var problem att ta sig fram.

Till slut fick jag en information om vad som gällde för vårdgarantin och att landstinget i Västernorrland hade avtal med tre olika sjukhus i Stockholm Så jag fick en remiss dit och åkte ner till operationen.

Allt gick i stort sett som planerat. Men Tage Norgren kunde inte åka buss eller tåg.

Det gick inte att både går med kryckor och samtidigt dra en väska. Så min son körde ner mig.

Så långt var allt frid och fröjd. Operationen gick bra och om det fortsätter på samma väg så kommer kryckorna snart att kastas. Men för att vara säker på att operationen lyckats måste några röntgenbilder tas.

Läkaren i Stockholm föreslog att jag skulle göra detta på hemmaplan och jag fick en remiss. Men på sjukhuset vägrade man ta mot mig. Vilket känns konstigt i dessa tider när landstinget har problem med ekonomin. Då skulle man alltså betala en ny resa för mig till Stockholm, eventuellt hotellrum och så kostade det förstås att ett annat sjukhus ska ta bilderna.

Då vände han sig istället till landstingets patientnämnd och det slutade med ett besök på röntgenavdelningen i Härnösand.

Tillförordnad klinkchef på röntgen i Sundsvall, Liselott Mafi, känner inte till Tage Norgrens problem. Men hon uppger att man haft ett liknande ärende nyligen.

Det måste ha blivit något missförstånd, säger hon. Han man en remiss hit och bor i länet så ska vi självklart röntga patienten.

Eftersom detta är det andra fallet på kort tid kommer en genomgång av rutinerna på Sundsvalls sjukhus röntgenavdelning att göras.